Case Study

Vleescentrum Enkhuizen

E-Commerce & Automatisering

Vleescentrum Enkhuizen

Vleescentrum Enkhuizen

We leven in het internettijdperk en dat weten de slagers van Vleescentrum Enkhuizen als geen ander. Vleescentrum Enkhuizen is dé online slager van Enkhuizen die halal vlees levert van de beste kwaliteit. De slagerij heeft een duidelijke missie: (h)eerlijk en ambachtelijk vlees leveren voor de beste prijs. Online bestellen is steeds meer de norm en daarom zetten zij in op online shopping en thuisbezorging bij iedereen in de regio van Enkhuizen. Maar nu willen de slagers uitbreiden naar heel Nederland...

Bekijk Vleescentrum Enkhuizen

De Opdracht

Vleescentrum Enkhuizen bestaat al enige tijd. De voormalige webshop was destijds in Wordpress ontwikkeld en door hun succes tegen het plafond aangelopen. Door de vele gebruikers werd de webshop te traag. Ook ontbrak de webshop aan functionaliteiten voor het verwerkingsproces van alle bestellingen, wat resulteerde in onnodig veel administratief werk. Ons is gevraagd om een webshop te ontwikkelen die klaar is voor de toekomst(groei) en waarbij de interne bedrijfsprocessen geautomatiseerd zijn.

De Oplossing

We konden kiezen voor een webshop tool zoals Wordpress of Shopify. Dit zou de kortste ontwikkelingsduur hebben en relatief eenvoudig zijn. Als de programmeurs die we zijn hebben we echter gekozen voor een volledig op maat gemaakte webshop waarbij alle mogelijkheden tot uitbreiding in functionaliteit en layout binnen ons bereik zou blijven. Alleen zo kan Vleescentrum Enkhuizen gegarandeerd doorgroeien zonder problemen!

Bekijk De Oplossing

Bestelproces automatiseren

Een compleet nieuw CMS, ontwikkeld zodat alle producten, klanten en bestellingen eenvoudig ingezien kunnen worden. In het CMS worden ook de administratieve taken geautomatiseerd en gedigitaliseerd zoals het genereren van pakbonnen, printen van verzendlabels en exporteren van omzetrapportages.

Per doelgroep één webshop

Waarom kiezen voor een tweede webshop? Wij geloven in de meerwaarde van eenvoud. Vleescentrum Enkhuizen wil blijven focussen op regio Enkhuizen maar ook op de rest van Nederland: Regionaal en nationaal. Wij hebben gekozen voor twee webshops, ieder met een eigen focus. Zo blijft iedere webshop eenvoudig in gebruik en communiceer je een duidelijk verhaal naar al je gebruikers. Keep it simple!

Gebruikte Technologieën

De webshop en het CMS is ontwikkeld in ReactJS, waarbij React ervoor zorgt dat de gemiddelde laadtijd van 4 seconden naar een razendsnelle 1.3 seconde daalde. De applicaties draaien op een Google server, die ervoor zorgt dat er altijd voldoende capaciteit beschikbaar is en dus meeschaalt met de hoeveelheid gebruikers. De data wordt opgeslagen in de cloud, Google Firebase. Dit zorgt ervoor dat de data niet alleen beveiligd opgeslagen is, maar ook snel en makkelijk toegankelijk voor de gebruiker. Onze gebruikte technologieën:

ReactJS
ReactJS
Firebase
Firebase
Google Cloud
Google Cloud
Digital KISSES

Wil je een
Mobiele App
laten ontwikkelen? Plan een informeel gesprek in met ons!