Case Study

Chef's Farm

Cross platform & Automatisering

Chef's Farm

Chef's Farm

Chef's Farm gebruikt de technologie van Growy om de heerlijkste micro groenten te kweken voor high-end restaurants in heel Nederland. Chef’s Farm is de eerste grootschalige, commerciële vertical farm in Nederland die efficiënt gebruikmaakt van water en energie en volledig vrij is van pesticiden. Chef’s Farm heeft als doel chef-koks te voorzien van de meest duurzame, verse en smakelijke garnituren, die lokaal in de stad Amsterdam worden verbouwd.

Bekijk Chef's Farm

De Opdracht

Chef’s Farm heeft ons gevraagd om het bestelproces te vereenvoudigen zodat de chefs iedere week eenvoudig alle garnituren en microgroenten kunnen bestellen. Voorheen werd een bestelling geplaatst d.m.v. het invullen van een bestellijst en deze via Whatsapp op te sturen. Vervolgens werd de bestelling handmatig in het facturatiesysteem gezet. Het was al snel duidelijk dat dit niet schaalbaar is. Om die reden werd ons gevraagd om dit proces te vereenvoudigen en te automatiseren voor de chefs maar ook voor het team.

De Oplossing

Een mobiele app met één doel, bestellen bij Chef's Farm zo eenvoudig mogelijk maken! Deze keuze heeft een simpele reden: Chefs bestellen vaak terwijl ze aan het werk zijn; weinig tijd en geen laptop bij de hand. Via de app snel toegang tot alle informatie over de producten en waar alle producten direct te bestellen zijn. Dat is wat telt voor de chef. Ook de mogelijkheid om een bestelling nogmaals te plaatsen, handig voor de vaste gerechten. Met het oog op morgen is de mogelijkheid voor een webshop opengehouden door te kiezen voor een Cross Platform applicatie.

Bekijk De Oplossing

Bestelproces automatiseren

Het bestelproces vereenvoudigen en automatiseren en bestellingen automatisch verwerken in het facturatiesysteem. Het team van Chef’s Farm kan nu alle producten, klanten en bestellingen eenvoudig beheren in het Content Management Systeem. De bestellingen kunnen nu de volgende dag klaar liggen als pakbon. Resultaat: Het team bespaart zo een hoop tijd en moeite, Chef's Farm kan doorgroeien!

Het Design

Na onze gesprekken met Chef’s Farm is één ding duidelijk geworden. De oplossing moet zo eenvoudig mogelijk zijn voor iedereen. Bij het maken van het design is grondig gekeken naar de user flow door de hele app. We wilde hetzelfde bereiken met minder handelingen, met een verbetering in gebruiksvriendelijkheid als gevolg.

Gebruikte Technologieën

In overleg met Chef’s Farm hebben wij gekozen voor Flutter en Dart, een Cross Platform framework en programmeertaal. Met Flutter hoeft er maar één app ontwikkeld te worden voor ieder type besturingsysteem; iOS Android en web. De backend is gekoppeld aan een cloudomgeving, Google Firebase, waar alles beveiligd wordt opgeslagen. Alle drie de apps kunnnen real-time data opslaan en ontvangen vanuit de cloud. Ons Content Management Systeem (CMS) is ontwikkeld in ReactJS en communiceert op dezelfde manier met Firebase. Admin gebruikers kunnen in het CMS alle producten, klanten en bestellingen beheren. Onze gebruikte technologieën:

Flutter
Flutter
Dart
Dart
Firebase
Firebase
ReactJS
ReactJS
Digital KISSES

Wil je een
Mobiele App
laten ontwikkelen? Plan een informeel gesprek in met ons!